בשנים האחרונות, השקעות נדל"ן בחו"ל הפכו לבחירה מועדפת עבור משקיעים רבים. עליית מחירי הנדל"ן המקומי בישראל דחפה משקיעים לחפש הזדמנויות בשווקים זרים, שבהם יש פוטנציאל לתשואות גבוהות יותר. בנוסף, השקעות בנדל"ן בחו"ל מאפשרות יצירת הכנסה פסיבית באמצעות השכרות נכסים, מה שהופך אותן לאטרקטיביות במיוחד עבור אלו המחפשים ביטחון כלכלי וגיוון תיק ההשקעות שלהם.
השקעות נדל"ן בחו"ל: למה זה כל כך פופולרי?
השקעות בנדל"ן בחו"ל יכולות להניב תשואה ממוצעת של בין 5%-12% ברוטו בהשכרות קצרות/ארוכות טווח. בניגוד לשוק הנדל"ן בישראל שבו התשואות הממוצעות נעות בין 1.5%-3%. מי שמחזיק כבר בבעלותו דירה אחת בישראל כבר יצטרך לשלם מס רכישה בדירה השניה. לא פלא שהמון רוכשים שכבר מחזיקים דירות בישראל כבר פונים להשקעות בנדל"ן בחו"ל על מנת לגוון את התיק ולהנות מהטבות מיסוי שונות במדינות אחרות. כמובן שבתוך המורכבות של השקעות בנדל"ן בחו"ל יש נושאים חשובים נוספים שיש לקחת בחשבון, למשל באיזה בנק הכי כדי לי לפתוח חשבון בנק בחו"ל?
תוכן עניינים
צעדים ראשונים להשקעה בנדל"ן בחו"ל
השקעה בנדל"ן בחו"ל דורשת היכרות עם שוק היעד, הבנת החוקים המקומיים ועבודה עם אנשי מקצוע. יש לבצע מחקר על מגמות השוק, האזורים המבטיחים ושיעורי התשואה במדינת ההשקעה. חשוב להבין את דרישות החוק, כמו מיסוי ותהליכי רישום, ולהיעזר בעורכי דין, יועצי נדל"ן אמינים שיבטיחו תהליך חוקי ובטוח. בנוסף, תכנון השקעה מותאם אישית הכולל תקציב ויעדים יסייע בניהול סיכונים ובהשגת תשואה מקסימלית.
לאחר הבנת השוק והחוקים המקומיים, חשוב לבנות תוכנית השקעה הכוללת את התקציב, היעדים שלכם (תשואה לטווח קצר או הכנסה פסיבית לטווח ארוך), והסיכונים האפשריים.
למה לפתוח חשבון בנק בחו"ל?
שאנחנו פונים להשקעות בחו"ל, אנחנו צריכים לבצע כמה פעולות חשובות שיעזרו לנו בהתנהלות הכללית של ההשקעה החדשה שלנו. אחד מהאלמנטים החשובים בהשקעות בנדל"ן בחו"ל הוא פתיחת חשבון בנק בחו"ל. פתיחת החשבון תאפשר לנו להעביר עליו את הכספים שלנו לצורך הרכישה, שיפוץ (אם צריך), וניהול הנכס. כאשר אנחנו נקבל את דמי השכירות נוכל להעביר אותם לחשבון זה. התנהלות פיננסית בהשקעה בחו"ל היא מאוד חשובה, כל עמלה מיותרת שנשלם בדרך עלולה לנגוס לנו בתשואה ולהשאיר אותם עם פחות הכנסות.
פתיחת חשבון בנק במדינה שבה משקיעים בנדל"ן היא כלי חשוב לניהול פיננסי יעיל, חיסכון בעלויות והקלה בתקשורת עם גופים מקומיים. זהו צעד שמייעל את תהליך ההשקעה ומפשט את ההתנהלות הכלכלית.
טיפים לחיסכון בעמלות בהעברת כספים
לפני שאתם מעבירים את הכסף שלכם לחו"ל לצורך תשלום על הרכישה, חשוב לבצע בדיקה עם מי כדאי להעביר את הכסף. את הבדיקה הראשונה אנחנו בדר"כ בודקים מול הבנק שלנו. אם אתם תבדקו מול הבנק אתם תגלו שהבנק היא האופציה היקרה ביותר מכל האפשרויות האחרות.
לפני העברת כספים לחו"ל, מומלץ לבדוק את האפשרויות הבאות:
- שערי קנייה ומכירה: בנקים מציעים שערי מטבע גבוהים ביחס לשער היציג או לשערי מסחר.
- עמלות בנקאיות: שימו לב לעמלת המרה, העברה, צד ג' ועמלות נוספות.
- חברות פרטיות להעברות: חברות אלו מציעות מחירים תחרותיים יותר, אך חשוב לבצע השוואה בין הצעות.
אתרי השוואות למשל יכולים לעזור לכם להשוואת הצעות מחמישה ספקים שונים, לחסוך בעמלות ולנהל את ההשקעה בצורה חכמה יותר.
בסופו של דבר בהשקעות בחו"ל חשוב לעשות עבודת מחקר רצינית, אם כל הסיכונים בשוק הזה, מי שלא בודק יכול להישאר עם תשואה נמוכה בהרבה ממה שציפה. בגלל שאנחנו מתנהלים במטבעות אחרים אנחנו משלמים עמלות מיותרות. אפשר באמצעות אתר כמו דינרוס לקבל את ההצעה משתלמת ביותר מ-5 ספקים שונים וכך להתנהל נכון יותר ולא לשלם על עמלות מיותרות.