פטור ממס הכנסה – איך לקבל את המגיע לך

בזמנים מורכבים כלכלית כמו אלה שאנחנו חיים בהם היום, הצורך בללמוד איך לשפר את מצבנו הפיננסי הולך וגובר. אנשים נוטים לשכוח זאת, אבל השכלה פיננסית אין משמעותה רק ללמוד איך להשקיע או לקחת את המשכנתא שהכי מיטיבה עמנו, אלא גם למצות את מלוא הזכויות הרפואיות שלנו. אם תהיתם מה הקשר, חשוב שתדעו כי זכויות רפואיות שאתם אולי זכאים להן עשויות להיות שוות לא מעט כסף. אם לדוגמה, מגיע לכם פטור ממס הכנסה ואתם לא יודעים מכך, או שלא השכלתם לנצל את הזכות הזו, ניתן לומר כי אתם משאירים סכומי כסף לא מבוטלים 'על הרצפה'.

הסיבה המרכזית לכך היא שאנשים רבים העשויים להיות זכאים לפטור מתייאשים מהבירוקרטיה הרבה שהם צריכים לעבור על מנת לקבלו, וניתן להבין אותם: ההליך אכן סבוך ולא פשוט. אך באמצעות הבנת ההליך הבירוקרטי על בוריו, אורך רוח ואולי אף היעזרות בגופים מקצועיים, תוכלו גם תוכלו לשפר משמעותית את הסיכוי שתקבלו פטור ממס הכנסה (באם כמובן, יש לכם טענה חזקה מספיק). הבה נצלול לשלבי התהליך כדי לעזור לכם למצוא את הידיים והרגליים בתוכו.

קודם כל – הכרה בנכות

כדי להיות זכאי פטור ממס הכנסה מטעמים רפואיים, יש לעמוד במספר תנאים שנקבעו על ידי רשות המסים. ראשית, על התובע להיות בעל הכנסה החייבת במס. שנית, עליו להיות מוכר כבעל נכות בשיעור של 100% בשל לקות אחת, או לפחות 90% נכות משוקללת ממספר ליקויים, כאשר אחד מהם מקנה לפחות 40% נכות.

תהליך הגשת התביעה להכרה באחוזי נכות מתחיל במילוי טופס ב.ל. 7801 והגשתו לביטוח לאומי. יש לצרף לבקשה מסמכים רפואיים רלוונטיים, כולל סיכום רפואי מפורט מהרופא המטפל, פרטי טיפולים ואשפוזים, וכל מסמך רפואי רשמי אחר התומך בטענה. לאחר בדיקת המסמכים, ביטוח לאומי יקבע אם התובע יהא זכאי לאחוזי נכות ואם כן, באיזה שיעור. במקרים מסוימים, ייתכן שהתובע ייקרא להופיע בפני ועדה רפואית לצורך בחינה מעמיקה של מצבו. וכמובן, ישנו גם הסיכוי שהבקשה תישלל על הסף.

חשוב להגיע לוועדה מוכנים היטב. מומלץ לתרגל את הטיעונים מראש ולהצטייד בכל המסמכים הנדרשים. עמידה בפני ועדה רפואית אינה פשוטה, שכן מדובר בדיון קצר בו יש להציג את הטיעונים בצורה ברורה ומשכנעת. לעיתים, חוסר הכנה עלול להוביל לאי הצלחה במיצוי הזכויות. לכן, יש אנשים הבוחרים להיעזר באנשי מקצוע המומחים בתחום בכדי להתכונן לוועדות.

גם בדיעבד

אם הוכרתם על ידי ביטוח לאומי כבעלי נכות בשיעור המתאים (ולמשך תקופה של לפחות 185 ימים), תוכלו להגיש בקשה לקבלת פטור ממס הכנסה. לשם כך, עליכם למלא את טופס 1516 ולשלוח אותו לרשות המסים בצירוף תלוש השכר האחרון מכל מעסיק שאצלו אתם מועסקים, וכן פרוטוקול הוועדה הרפואית שקבעה את שיעור נכותכם. במקרים בהם הנכות נקבעה ללא התכנסות הוועדה הרפואית, עליכם להציג טופס רשמי המאשר את ההכרה בנכות. חשוב לשמור את כל המסמכים הרשמיים שקיבלתם מביטוח לאומי, מאחר ולא ניתן להגיש את הבקשה ללא מסמכים אלו. אם איבדתם אותם, תצטרכו לשחזר אותם.

בנוסף, רשות המסים מאפשרת לנכים לבקש פטור ממס הכנסה באופן רטרואקטיבי עבור עד שש שנים אחורה. עם זאת, תהליך זה עשוי להיות מורכב, ובמקרים בהם מתגלים פערים ישנים בתשלומי המס, ייתכן שתידרשו לסגור אותם. לכן, כדאי להיעזר במומחים מהתחום לפני שמגישים בקשה לפטור רטרואקטיבי. נציין גם כי חשוב להגיש את הבקשה לפני תום השנה האזרחית (31 בדצמבר) כדי שלא לפספס את שנת המס הנוכחית.

האדם הקטן יכול לנצח

כמו בהרבה היבטים פיננסיים בחיינו, ה'קלפים' נמצאים לרוב בצד של הארגון שאנחנו מתנהלים מולו. רבים מאיתנו מתקשים להתמודד עם הבירוקרטיה ושלל הנהלים המבלבלים של הגופים הפרטיים והממשלתיים שאנחנו עומדים מולם. וזה, למרבה הצער, מה שגורם לנו להפסיד לא מעט כספים לטובת הגופים הללו. באמצעות מודעות למגיע לנו, התעקשות עליו, ואף היעזרות בגורמים מקצועיים, אנחנו יכולים לשפר משמעותית את סיכויינו לקבל את הזכויות המגיעות לנו.

 

 

 

הצטרפו לניוזלטר הסודי שלנו

אנחנו גם שונאים ספאם אז מבטיחים לא לבלבל לכם את השכל, רק דברים שווים

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

האקסל לניהול תקציב של פיננקה עושה לכם סדר בכספים!
חדש! עכשיו בגרסה 3.0: תוכלו לעקוב בקלות אחרי ההכנסות וההוצאות, לתכנן את התקציב שלכם מראש ולראות גרפים ודוחות מתקדמים בלחיצה. הורידו עכשיו והתחילו לנהל את הכלכלה שלכם בצורה פשוטה, חכמה ויעילה!

מידע מקצועי נוסף עבורכם

רוצה לדבר עם מומחה?

השאירו פרטים ונציג הבינלאומי יחזור אליכם עם הצעה ייחודית