אפליקציה למעקב הוצאות

אפליקציות לניהול תקציב ומעקב הוצאות הכנסות: סקירה

אנחנו עובדים מידי חודש ללא הרף וידועה לנו ההכנסה החודשית שלנו, אבל לא תמיד אנחנו יודעים כמה אנחנו מוציאים מידי חודש. זו הסיבה שלא מעט אנשים מגלים לעיתים שחשבון הבנק שלהם נמצא בחובה, מבלי שהם ציפו לכך בכלל.

אותם אנשים תוהים איך אפשר להימנע ממצב שכזה ולסיים את החודש בחובה?
התשובה לכך היא די פשוטה, לערוך מעקב הוצאות. יכול להיות שעבורכם המושג הזה נשמע קצת מורכב, אבל בזמננו כל משימה אפשר לעשות בקלות, תוך שימוש באפליקציות המתאימות.

קראו עוד אם אתם רוצים לדעת מה זה אומר מעקב הוצאות, איך אפשר לבצע אותו על בסיס קבוע ובצורה (כמעט) אוטומטית, איזה אפליקציות מומלצות וממה כדאי להימנע.

אפליקציות לניהול מעקב הוצאות והכנסות משק הבית – מבט על

שם האפליקציהמומלצת עבור
riseupלמי שרוצה לשפר את התזרים מזומנים ולדעת מראש איך ייסגר החודש
FamilyBizלמי שמעוניין בנוסף לניהול תקציב גם המלצות לטיוב השקעות, פנסיה וביטוחים
החיים בפלוסלמי שצריך הסתנכרנות מלאה עם בן הזוג, מתאימה גם לניהול עסק קטן
Moneytorלמי שזקוק גם למתכנן פיננסי אנושי
Money Loverלמי שאוהב להציב לעצמו יעדים (ולעמוד בהם!)
Moneonלמי שרוצה לשתף גם בני זוג או משפחה במעקב ההוצאות
MyFinandaאפשרות לראות שווי נקי וחיבור חשבונות מט"ח

תוכן עניינים

אפליקציות מומלצות לצורך מעקב הוצאות הבית

לצורך ביצוע מעקב אחר ההוצאות, אספנו וחקרנו עבורכם אפליקציות שיסייעו לכם לבצע מעקב אחר ההוצאות (וגם ההכנסות!) להלן 7 אפליקציות שיקלו עליכם בהליך

רייזאפ (RiseUp)

רייזאפ היא אפליקציית ווב שפועלת במובייל או בדסקטופ ומתממשקת עם וואטצאפ. השירות הדיגיטלי של רייזאפ מאפשר לכם לדעת כיצד יסתיים המאזן החודשי שלכם עוד לפני שהוא התחיל. האפליקציה עוקבת אחרי כל ההוצאות וההכנסות שלכם ועושה לכם סדר במאזן הכספים. במקביל אפשר לקבל ייעוץ פיננסי מהצוות של riseup וגם לשאול שאלות ולשתף את ההצלחות באמצעות קהילת הפייסבוק ״להיות על זה ביחד עם רייזאפ״.

    • מחיר: חודש חינם +50% הנחה לחודשיים נוספים
    • מערכת הפעלה: פועל על כל מערכות ההפעלה
    • שפות: עברית
    • יתרונות: תומכת בבנקאות פתוחה – אין צורך במתן סיסמאות, אפשר גם במחשב וגם במובייל, דשבורד ויזואלי מרהיב, קהילה שוקקת שאפשר לשתף ולשאול ולהשתתף באתגרים שונים.
    • חסרונות: בינתיים אינה תומכת בכל הבנקים, אך עובדים על זה (בנק ירושלים)

קבלו חודש חינם +50% הנחה לחודשיים נוספים מתנה ב-riseup או קראו ביקורת על רייזאפ

לשלוט בהוצאות ולהתחיל לחסוך

הירשמו לרייזאפ, קבלו חודש חינם +50% הנחה לחודשיים נוספים חינם והתחילו לחסוך
(אין צורך בהזנת פרטי אשראי לקבלת ההטבה)
חודש במתנה

פמילי ביז (FamilyBiz)

FamilyBiz היא אפליקציה מומלצת אשר תאפשר לכם לבצע מעקב הוצאות והכנסות, וגם לעשות סדר בכל הנוגע לתחומים הבאים:

    • ניהול ביטוחים קיימים
    • שיפור חסכונות והפנסיה שלכם
    • ניהול ההוצאות בכרטיסי האשראי השונים

מעבר לכך, ניתן באמצעות האפליקציה לקבוע תקציב עם יעדים, לקבל התראות מותאמות אישית להזדמנויות לשיפור ההתנהלות וחיסכון כסף, אפשרות הזמנת בני משפחה, לבדוק שווי נקי ולקבל הצעות לשיפור משכנתאות, ביטוחים, פנסיה, חיסכון, השקעות והלוואות משתלמות.

לגולשי פיננקה מגיע יותר!

הטבה בלעדית לפיננקה בשיתוף פעולה עם FamilyBiz
מנוי שנתי ב-319 ש"ח בלבד (במקום 349 ש"ח)

בנוסף, קבלו שבועיים ניסיון בחינם
הטבה בלעדית!

החיים בפלוס

החיים בפלוס

אפליקציית החיים בפלוס של רונית טאוליב, יועצת כלכלית למשפחות – תאפשר לכם לתכנן את החודש ולהחליט כמה תוציאו ועל מה לפי התקציב שתחליטו.

האפליקציה תוכננה כברירת מחדל להתנהלות זוגית כך ששני בני הזוג יהיו מסונכרנים במשך כל היום בזמן אמת! האפליקציה איננה מתחברת לחשבון הבנק או הכרטיס אשראי כך שייתכן והיא יותר מתאימה למי שחושש מדליפת מידע או שימוש בפרטים האישיים אבל החיסרון הוא שיש לעדכן הכל ידנית, אך מצד שני זה יגרום לכם להיות יותר מחוייבים לתהליך ולהיות ממש "Hands on".

    • מחיר: החל מ-14.90 ש"ח לחודש (10% הנחה לקוראי פיננקה עם הקופון financa10) 
    • מערכת הפעלה: אנדוראיד,iOS
      שפות: עברית
    • יתרונות: קהילה תומכת, סינכרון מלא עם בן הזוג
    • חסרונות: עדכון ידני

נסו את החיים בפלוס ובנוסף קבלו 10% הנחה למשתמשי פיננקה בשימוש בקופון: financa10 ברכישה. (למצטרפים חדשים בלבד)


moneytor

Moneytor (מאניטור)

אפליקציה חדשה יחסית בנוף הישראלי, Moneytor מאפשרת, ברגע שתסיים לאסוף את הנתונים מכל המוסדות הפיננסיים לקבל תובנות כדי לשפר את הגדילה הפיננסית שלכם. Moneytor מאפשר להציג את השווי הנקי שלכם בעזרת אסיפת כל המידע הפיננסי למקום אחד: פנסיה, השתלמות, שווי הדירה, הלוואות, השקעות אלטרנטיבות, נדל"ן בחו"ל ועוד
 
    • מחיר: חינם במסלול הבסיסי
    • מערכת הפעלה: אנדרuאיד
    • שפות: עברית
    • יתרונות: שיתוף התיק עם מתכנן פיננסי אנושי
    • חסרונות: הפונקציות המתקדמות והשוות באמת קיימים רק בגרסת הפרימיום.

מאני לובר (Money Lover)

לדעתנו זו אפליקציה למעקב הוצאות שנוחה לשימוש, אך היא מתאימה לדוברי האנגלית מבניכם. חשוב לציין כי ניתן להזין את הנתונים בעברית ובשקלים. גם כאן, תצטרכו להזין את ההוצאות וההכנסות שלכם לפי קטגוריות ואם תחרגו מהתקציב שהזנתם מראש, אתם תקבלו התראה מהאפליקציה שתזכיר לכם לסגור קצת את הארנק ולהשאיר את האשראי למנוחה זמנית בבית. האפליקציה גם יודעת לתת תחזיות לגבי ההוצאות שלכם על סמך היסטוריית הרכישות. נחמד.

    • מחיר: חינם במסלול הבסיסי
    • מערכת הפעלה: אנדוראיד,iOS
    • שפות: אנגלית
    • יתרונות: עיצוב טוב, מתאימה למתחילים, תומכת בעברית
    • חסרונות: פיצ'רים מועטים בגרסה החינמית, הרבה מודעות, משתמשים דיווח על קריסות של האפליקציה.

מונאון (Moneon)

מונאון זו אפליקציה למעקב הוצאות שמתאימה למי מכם שפנויים להזין את ההוצאות שלהם ברמה יום יומית. גם כאן, ניתן להזין את ההוצאות לפי הקטגוריות השונות ולבדוק האם ישנה חריגה מהתקציב. חשוב לציין שהגרסה החינמית של האפליקציה מוגבלת וצריך לשלם מידי חודש כדי להפיק ממנה יותר. אופציה מעניינת היא אפשרות תיוג על מנת לקבץ כמה הוצאות תחת מחנה משותף אחד כמו טיול, אירוע או מעבר דירה.

    • מחיר: חינם במסלול הבסיסי
    • מערכת הפעלה: אנדוראיד,iOS
    • שפות: אנגלית
    • יתרונות: ממשק נעים, סינכרון טוב בין משתמשים (בגרסת הפרימיום)
    • חסרונות: גרסה חינמית מוגבלת

מיי פיננדה (MyFinanda)

במיי פיננדה, אשר עברה לאחרונה עיצוב מחדש, מתאפשר לכם לבחור אם אתם רוצים להקליד את ההוצאות וההכנסות שלכם באופן ידני בתוך טבלה למעקב הוצאות שמוצעת דרך האפליקציה. אם אתם רוצים להקל על עצמכם, אתם יכולים להזין את פרטי חשבון הבנק שלכם ואת כרטיס האשראי וכך האפליקציה תבצע עבורכם את כל העבודה. כמו כן אפשר לנהל תקציב, סיווג אוטומטי של הוצאות, חשבונות מט"ח ולראות שווי נקי.

    • מחיר: חינם בגרסה מוגבלת
    • מערכת הפעלה: אנדוראיד,iOS
    • שפות: עברית
    • יתרונות: אפשרות להזין את הפרטים ידנית
    • חסרונות: פונקציות בסיסיות בעלות גבוהה

לקריאת ביקורת מלאה על Myfinanda

חשוב מאוד

שמרו על המידע שלכם! במקרים מסוימים עדיף להימנע ממסירת פרטים אישיים לאפליקציות למיניהם. לכן, מומלץ לבצע מעקב אחר הוצאות באמצעות טבלת אקסל. טבלה למעקב הוצאות תאפשר לכם להיות בטוחים שהפרטים שלכם נשמרים אצלכם בלבד ואינם מועברים לגורמים אחרים.
הצעה מועדפת

למה צריך לנהל תקציב?

לדעתי, ניהול תקציב נכון הוא כלי חשוב ויעיל לשמירה על בריאות כלכלית ויציבות פיננסית. בלעדיו, קל מאוד לאבד שליטה על הכספים, לבזבז יותר מההכנסה ולצבור חובות. כאשר אדם או משפחה בונים תוכנית תקציב המפרטת במדויק את כל ההכנסות הצפויות מחד, ומאזנת אותן מול ההוצאות ויעדי החיסכון מאידך, נוצר מצב שבו ניתן לנהל את המשאבים בחכמה בהתאם לאמצעים הקיימים. ניהול תקציב מסייע לעקוב אחר כל פרט כספי, גדול כקטן, ולוודא שההוצאות החודשיות אינן חורגות מההכנסה הפנויה. ברגע שמזהים חריגה תקציבית, אפשר וצריך לבצע התאמות כדי לא ליפול לגירעון. עם ניהול תקציב נכון גם ניתן לזהות הזדמנויות לקיצוץ בהוצאות מיותרות או לחיסכון כספי לטווח ארוך. ישנם אמצעים טכנולוגיים מתקדמים היום שיכולים לסייע רבות בתהליך, אך העיקרון הבסיסי נשאר זהה – רישום מסודר של הכנסות והוצאות, עמידה במסגרת תקציב שהוגדרה מראש, ושמירה על איזון פיננסי נכון לאורך זמן.

למה באמצעות אפליקציה?

אני חושב שניהול תקציב באמצעות אפליקציה יכול לתת ערך רב ולעזור לשפר את המצב הכלכלי. קודם כל, השימוש באפליקציה לדעתי נותן שליטה הרבה יותר טובה על כלל ההכנסות וההוצאות, בניגוד לניהול ידני שבו קל לאבד את התמונה הכוללת. כשהנתונים נמצאים במערכת ממוחשבת אחת, שני בני הזוג יכולים לראות בכל רגע נתון מה המצב העדכני של החשבונות המשפחתיים. שנית, מערכת כזו מאפשרת חלוקת תפקידים ברורה יותר בכל הקשור לניהול הכספים. לדוגמה, בן הזוג האחד יכול להיות אחראי על עדכון סעיפי המזון וההוצאות עבור הילדים, בעוד השני מתעדכן בהוצאות קבועות כמו חשבונות ושירותים. כך נוצר תהליך מסודר ושקוף יותר. שקיפות היא גורם מפתח נוסף – כשכל ההכנסות והוצאות ידועות וגלויות לשני הצדדים זה עוזר למנוע אי-הבנות ומתחים סביב נושא הכספים. גם קביעת יעדי חיסכון והשגתם בטווח הארוך הופכת לקלה ונוחה יותר כשהדברים מאורגנים ומנוהלים היטב במערכת אחת. ומעבר לכל זאת, זה גם מהווה דוגמה אישית טובה לילדים במשפחה, שלומדים מגיל צעיר על חשיבות הניהול הכספי הנכון.

מי צריך אפליקציות לניהול תקציב?

אפליקציות לניהול תקציב יכולות להיות שימושיות למגוון רחב של אנשים:
  • צעירים שרק מתחילים לחיות באופן עצמאי וצריכים ללמוד איך לנהל תקציב נכון. לדוגמה דוגמה – רועי, בן 24, עבר לגור לבד. המשכורת שלו היא 8,000 ש"ח בחודש. בעזרת האפליקציה הוא הגדיר יעד חיסכון של ₪1,000 בחודש לטיול אחרי הצבא. האפליקציה עוזרת לו לעקוב אחרי הוצאות המזון, בידור ודיור שלו כדי שיוכל לחסוך את הסכום בכל חודש.
  • זוגות צעירים שמנסים לחסוך כסף לקראת רכישת דירה או תכנון משפחה. לדוגמא שרון ודן, בני 28, רוצים לקנות דירה בעוד 3 שנים. הם משתכרים יחד 16,000 ש"ח בחודש. הם הגדירו באפליקציה יעד חיסכון של ₪5,000 לחודש למשכנתא עתידית. האפליקציה עוזרת להם לנהל תקציב שבועי שיאפשר להם לחסוך את הסכום הנדרש.
  • משפחות עם ילדים שרוצות יותר שליטה ומודעות על הוצאות היומיום. לדוגמא משפחת כהן, שיש להם 3 ילדים קטנים, מנהלת את ההוצאות באפליקציה. כל שבוע הם מקציבים סכומים למזון, הוצאות ילדים וביטוח בריאות. מדי חודש הם חוסכים כ-₪2000 לחופשה משפחתית בקיץ. האפליקציה עוזרת להם לשמור על תקציב ולתעדף את הוצאותיהם.
  • אנשים שיש להם מינוס או חובות. לדוגמא, רבקה בת 45 לקחה הלוואה גדולה לפני כמה שנים כדי לממן עסק שנכשל בסוף. כיום יש לה חוב של 50,000 ש"ח עם ריבית גבוהה. היא משתמשת באפליקציה כדי לנהל תקציב חודשי מצומצם, שיאפשר לה להחזיר 2,000 ש"ח בחודש על החוב היקר.
  • עצמאים ובעלי עסק קטן שצריכים לנהל תזרים מזומנים. לדוגמא אורן בן 30 הקים לאחרונה סטודיו לעיצוב גרפי. הוא משתמש באפליקציה ככלי לניהול תזרים המזומנים של העסק הקטן שלו. הוא רושם בה את ההכנסות מהלקוחות ואת העלויות שלו כמו: שכר דירה, ציוד משרדי, שיווק ופרסום וכדומה. האפליקציה עוזרת לו להבין טוב יותר את הרווחיות של העסק.
  • פנסיונרים שרוצים לוודא שיש להם מספיק כסף לאורך זמן. לדוגמא עמית ונורית פרשו לפנסיה לפני מספר חודשים. הם מנהלים באפליקציה תקציב חודשי מפורט של כל ההכנסות וההוצאות שלהם, כדי לוודא יציבות פיננסית לטווח ארוך. הוצאות הקיום החודשיות שלהם הן כ-12,000 ש"ח, ויש להם גם חיסכון שהם לא נוגעים בו. האפליקציה נותנת להם שלוות נפש שאפשר יהיה להסתדר גם בפרישה.
  • בעלי הכנסה משתנה שצריכים כלי לניהול תקציב דינאמי. לדוגמא יוסי, בן 38, עובד כנהג מונית במשרה חלקית. ההכנסות שלו משתנות מחודש לחודש בהתאם לכמות הנסיעות והטיפים. יש חודשים טובים שהוא מרוויח 12,000 ש"ח, ויש חודשים פחות טובים שהוא מגיע רק ל- 8,000 ש"ח.

    יוסי משתמש באפליקציית ניהול התקציב כדי לעקוב אחר הכנסותיו והוצאותיו. בחודשים החזקים הוא שם בצד 3,000 ש"ח לתקופות שבהן ההכנסה קטנה יותר. כך הוא מצליח לייצב את התנודתיות ולא לחיות מיד לפה בכל חודש.

ממה מורכב מעקב הוצאות והכנסות

אנחנו מפקידים את המשכורת שלנו לחשבון הבנק מידי חודש מצד אחד ומצד שני, מבצעים הוצאות. כדי לדעת מה קורה בחשבון הבנק באופן מדויק, מהו הסכום שצפוי להיות בחשבון הבנק שלנו בסוף החודש, אנחנו צריכים לבצע מעקב הוצאות. חשוב לציין כי קיימים סוגים שונים של הוצאות שיש לבצע אחריהן מעקב:

  1. הוצאות קבועות

הוצאות אלו, כשמן כן הן, קבועות. כלומר, אנו משלמים אותם מידי חודש. להלן כמה מההוצאות הללו:

    • שכר דירה (או משכנתא)
    • ארנונה
    • תשלום על קווי טלפון
    • תשלום לספק האינטרנט
    • חשבון מים וכו'
  1. הוצאות משתנות

הוצאות אלו משתנות מחודש אחד לשני והן יכולות להיות מגוונות, להן כמה מההוצאות הללו:

    • מתנות לאירועים (חתונה, בר מצווה, ברית וכו')
    • קנייה של בגדים לקראת שינויי עונות
    • קנייה של מוצר חשמלי וכו'
 
בחיים יש לא רק הוצאות לרוב לכל משק בית קיימות גם הכנסות. ההכנסות של משק הבית יכולות להגיע ממספר מקורות וגם כאן חלקן קבועות וחלקן משתנות.
  1. הכנסות קבועות
    הנכסות אלו, כשמן הן כן, קבועות, כלומר אנחנו מקבלים אותם מדי חודש (או כל תקופה אחרת כגון רבעון במקרה של מניות דיבידנד). להלן כמה דוגמאות:
      • משכורת
      • הכנסות מנדל"ן (שכר דירה)
      • מזונות
      • השקעות דיבידנד
  2. הכנסות משתנות

    הכנסות מסוג זה משתנות מחודש לחודש ואין קבועות. להלן כמה דוגמאות:

      • הכנסות משוק ההון
      • רווחים מנכסים דיגטליים
      • ירושות
      • מענקים מהעבודה
      • זכיות
 כל האפליקציות שבדקנו מאפשרות להזין גם הכנסות וגם הוצאות.

מהן התכונות החשובות ביותר שיש לחפש באפליקציית מעקב הוצאות

בעת בחירת אפליקציית מעקב הוצאות, שקול את הצרכים האישיים שלך ואת התכונות שהיית רוצה שיהיו. הנה כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם:

נוחות השימוש – חשוב שהממשק של האפליקציה יהיה פשוט וברור להפעלה עבור המשתמשים. כדאי שתהליכי ההזנה והעדכון של נתונים פיננסיים יהיו קלים ואינטואיטיביים גם עבור מי שאינם מומחים בתחום. מראה נקי ללא עומס מיותר, וחוויית משתמש ידידותית הם קריטיים כדי שהאנשים ימשיכו להשתמש באפליקציה ברציפות.

תמונה כוללת – כבר הזכרנו את זה, אבל היכולת לראות במקום אחד את כל הנתונים הרלוונטיים לגבי הוצאות, הכנסות, יתרות, מטבעות וחיסכון היא חשובה בהחלט. זאת כדי לקבל תמונת מצב עדכנית ואמינה על המאזן האישי או המשפחתי. שקיפות מידע היא אחת הסיבות המרכזיות לשימוש באפליקציות פיננסיות.

ניתוח נתונים – הפקת דוחות ותובנות מהנתונים שמוזנים למערכת, כדי לזהות דפוסים בהתנהגות הכלכלית. למשל – באילו קטגוריות יש הוצאות מופרזות, תחזיות לסוף החודש על בסיס ההוצאות עד כה, המלצות לצמצום ועוד. ניתוח נתונים הוא כלי חשוב לשיפור המודעות וקבלת החלטות נכונות יותר.

גרפים וויזואליזציות – הצגה חזותית של נתונים כספיים בצורה בהירה ואטרקטיבית מסייעת להבנת המידע. למשל – תרשים עוגות (פאי) המראות את התפלגות ההוצאות לפי קטגוריות, גרפים המציגים מגמות על פני זמן, מדדים וויזואליים להשוואות וכו'.

אזהרות והתראות – תכונה חשובה היא יכולת האפליקציה ליידע את המשתמש על חריגות מהתקציב שהוגדר או על שינויים ומגמות חריגות בהוצאות, בזמן אמת. כך אפשר לבצע פעולות מתקנות במהירות למניעת בעיות נזילה כספית.

זיהוי פעולות אוטומטי – תהליכי קיטלוג וסיווג של נתוני העסקאות לקטגוריות שונות, על בסיס למידה עצמית ובינה מלאכותית. הדבר חוסך זמן רב בהקלדה ידנית ותורם לדיווח אמין יותר.

אפשרויות שיתוף וסנכרון – יכולת לחלוק ולסנכרן נתונים עם בן/בת זוג או בני משפחה אחרים יכולה להוות יתרון גדול בניהול תקציב משותף. כל אחד יכול לעדכן בזמן אמת, לראות הוצאות של שאר המשתמשים ולשמור על מעקב הדדי גם כאשר מדובר בהרשאות גישה נפרדות לחשבונות שונים.

בנוסף, אפשרות לשיתוף נתונים עם מנהל תיקים או יועץ פיננסי חיצוני יכולה לספק ערך מוסף בדמות המלצות, אסטרטגיות חיסכון והשקעה, ואופטימיזציה כוללת יותר של המצב הפיננסי.

סוגי חשבונות במעקב. החלט אילו חשבונות ברצונך שיעקוב אחריהם. האם אתה רוצה רק לעקוב אחר חשבון הבנק שלך, או שאתה רוצה לראות גם את הוצאות כרטיס האשראי שלך? בנוסף, למרות שזו לא בדיוק נחשב כהוצאה, מומלץ לעקוב גם אחרי ההשקעות שלך, יש אנשים שאוהבים לראות את התמונה הגדולה. החלט אם אתה רוצה תמונה פיננסית מלאה, עם השקעות, כמו גם הוצאות.

עלות. תבדקו ותעשו סקר שוק כמה עולה האפליקציה. מה כולל המנוי ואם יש הטבות או מבצעים. במקרים מסוימים, אולי כדאי לשלם כמה שקלים במידה ואפליקציית מעקב ההוצאות המועדפת עליך מגיעה עם תכונות פרימיום נוספות שבהן תשתמש. מצד שני, אם אתם רק רוצים אפליקציה בסיסית שעוקבת רק אחר ההוצאות ומציגה את הקטגוריות הנפוצות שלך, אולי יהיה הגיוני יותר לחסוך כסף ולחפש אחת חינמית.

יתרונות אפליקציות לניהול תקציב

ישנם מספר יתרונות בולטים לשימוש באפליקציה איכותית לניהול תקציב אישי או משפחתי:

✅ מעקב מלא אחר ההכנסות וההוצאות – האפליקציה מרכזת לך את המידע הכספי במקום אחד, מה שמאפשר לכם לראות תמונה ברורה של המצב הכספי שלכם.

✅ ניתוח ותובנות – ניתן לקבל דוחות מפורטים על קטגוריות ההוצאות ולזהות תחומים בהם אתם מוציאים יותר מדי. חלק מהאפליקציות גם מספקות תחזיות ומגמות.

✅ תזכורות ואזהרות – באפשרותכם להגדיר יעדי תקציב ולקבל התראות מתאימות אם חרגת מהתכנון.

✅ נוחות וזמינות – המידע נגיש בכל עת במכשיר הנייד וניתן לעדכן באופן שוטף.

✅ כלים לחיסכון – אפשרויות אוטומטיות להפקדה בחיסכון או השקעות. יישומי צ'אט-בוט לעידוד חיסכון.

✅ מערכת משפחתית – אפשר לחבר מספר משתמשים כגון בני זוג ולנהל תקציב משותף.

בקיצור, מדובר בכלי חכם, נוח ומקיף לניהול כספי אישי שווה לנסות. ממליץ בחום!

איך הרכבנו את הרשימה הזאת?

סקרנו אפליקציות שונות עם מגוון תכונות ועלויות שונות כדי למצוא אפליקציות שיכולות לענות על צרכים שונים. בדקנו עמלות, שימושיות וכלים קיימים כדי להגיע לרשימה שסביר להניח שיהיה בה משהו עבור קוראים שונים. יש סיכוי טוב שלפחות אחת מהאפליקציות ברשימה זו תענה על צורכי מעקב ההוצאות שלך.

איזו אפליקציית מעקב הוצאות היא הטובה ביותר עבורך?

אין אפליקציית מעקב אחר הוצאות המתאימה לכולם. האפליקציה שעובדת הכי טוב בשבילך היא כזו שמספקת לך את הכלים והתכונות שבהם תשתמש במחיר שאתה יכול להרשות לעצמך. במקרים מסוימים, זה עשוי להיות הגיוני להתחיל עם אפליקציה חינמית ולקבל תחושה כיצד היא פועלת.לאחר מכן תוכל לזהות אילו תכונות עשויות להיות חסרות ואז לחפש אפליקציה בתשלום שתמלא את הפערים הללו. אנו ממליצים לנסות את רייזאפ בחינם למשך חודש הכסף שתצליחו לחסוך במהלך החודשיים יכול להתקזז בקלות עם עלות השירות.

טיפ: ניהול מעקב הוצאות בקובץ אקסל

למי שלא מסתדר עם אפליקציות, אני ממליץ לבצע מעקב יומי, שבועי או חודשי באמצעות טבלת אקסל למעקב הוצאות. טבלה למעקב הוצאות תאפשר לכם להיות בטוחים שהפרטים שלכם נשמרים אצלכם בלבד ואינם מועברים לגורמים אחרים.

לגולשי פיננקה מגיע יותר!
חדש! עכשיו בגרסה 2.0: קובץ אקסל פשוט ונוח להורדה על מנת שתוכלו בעזרתו לנהל את כלכלת המשפחה שלכם באמצעות מעקב הוצאות והכנסות חודשי ושנתי. שיהיה בהצלחה.

 

שאלות נפוצות

ישנן דרכים רבות ושונות לעקוב אחר הוצאות. אחת הדרכים הנפוצות ביותר היא לקחת עיפרון ונייר ולעיין בדפי חשבון הבנק ולסווג כל פריט (כאילו אנחנו בשנות ה-90). זה יכול לתת לך מושג טוב לאן הכסף שלך הולך בכל חודש. אחרים משתמשים בגיליון אלקטרוני (אקסל). עם זאת, אחת הדרכים הקלות ביותר לעקוב אחר ההוצאות שלך היא באמצעות אפליקציית מעקב אחר הוצאות שתעקוב ותסווג אוטומטית את ההוצאות שלך, כך שתוכל לראות במהירות תרשימים וגרפים של ההרגלים הפיננסיים שלך.


כשאתה עוקב אחר ההוצאות שלך, מומלץ לסווג הוצאות על חילוק לפי קטגוריות. זה יכול לעזור לך לזהות צרכים לעומת רצונות, כמו גם לעזור לך לקבל מושג היכן תוכל לצמצם את ההוצאות שלך כדי לחסוך כסף.
אפליקציות רבות להוצאות תקציב יקצו אוטומטית קטגוריות כדי שתוכלו לקבל תחושה טובה לאן הכסף שלכם הולך אך לעיתים הקטלוג לא תואם למציאות ונדרשות התאמות רבות.


אפליקציה למעקב הוצאות נועדה לעזור לך לעקוב אחר ההכנסות וההוצאות שלך. חלקן יאפשרו לך להתחבר לחשבונות הבנק, כרטיס האשראי ובית ההשקעה שלך על מנת למשוך את המידע באופן אוטומטי. כלים אחרים דורשים ממך להזין את המידע שלך באופן ידני. עם אפליקציית מעקב הוצאות אישית, תוכלו לעקוב אחר ההוצאות שלכם, לזהות מגמות ולזהות מקומות בהם תוכלו להשתפר ולחסוך.

קשור:

סיכום

במהלך המדריך הוצגו בפניכם האפליקציות העיקריות למעקב אחר הוצאות. יש לדעת כי מעקב באמצעות אפליקציה ייעודית עדיין נמצא בחיתוליו בשוק הישראלי בו חיבור הפרטיים האישיים שלכם עם צד שלישי עדיין נתקל בחוסר ביטחון. בשוק האמריקאי, העניין נפוץ מאוד ויש שלל רחב של אפליקציות המציעות את השירותים הנ"ל. יש לציין כי בחודשים האחרונים במסגרת "הבנקאות הפתוחה" הוענקו רישיונות מטעם רשות שוק ההון וברשימה שלנו "רייזאפ"ו-פמיליביז הן  כרגע היחידות המורשות לבצע התחברות באמצעות API לשחבונות הבנק והאשראי לצורך קריאה בלבד. אם אתם חוששים לפרטיותכם, ניתן לחלופין להשתמש באקסל הכנסות הוצאות כמו שהוזכר קודם לכן. גולשי פיננקה יכולים להשתמש באקסל לניהול משק הבית שלנו.
כך ניתן להיות בטוחים שהנתונים האישיים שלכם נשארים בידיים טובות וגם, אפשר להיות בטוחים שחשבון הבנק יידע רק ימים טובים, ללא מינוס לא צפוי.

המשך קריאה: איך לנהל תקציב משפחתי?

הצטרפו לניוזלטר הסודי שלנו

אנחנו גם שונאים ספאם אז מבטיחים לא לבלבל לכם את השכל, רק דברים שווים

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

רוצה לחסוך בעמלות מסחר?

מלאו את השאלון ונחזור אליכם עם הצעות משתלמות

כמה כסף חשבת להשקיע?
באיזה בורסה?
טווח ארוך או קצר?
לחיצה על הכפתור מהווה אישור לפרטי התקנון

רוצה לדבר עם מומחה?

לגולשי פיננקה מגיע יותר!
חדש! עכשיו בגרסה 2.0: קובץ אקסל פשוט ונוח להורדה על מנת שתוכלו בעזרתו לנהל את כלכלת המשפחה שלכם באמצעות מעקב הוצאות והכנסות חודשי ושנתי. שיהיה בהצלחה.

מידע מקצועי נוסף עבורכם

רוצים לנהל תקציב עם אפליקציה?

נסו את רייזאפ!
שירות דיגיטלי מהפכני שמאפשר לשלוט בהוצאות בצורה חכמה!
קבלו חודש חינם +50% הנחה לחודשיים נוספים (לא נדרש להזין פרטי כרטיס אשראי) וגם שליטה מלאה על ההתנהלות הפיננסית שלכם
חודש במתנה