אתם עובדים כבר כמה שנים, מרוויחים משכורת יפה, אין לכם הרבה הוצאות ואתם עדיין מוצאים את עצמכם נעזרים בהורים מבחינה כלכלית? אם כן, אתם צריכים לדעת איך לצמצם הוצאות.
חשוב שתדעו שאתם לא לבד במצב, לא מעט ישראלים מוצאים את עצמם מידי חודש תוהים לאן נעלם כל הכסף?
כדי שתוכלו לשנות את המצב ולפתוח קופת חיסכון שתשמש אתכם בעתיד, אתם צריכים לקרוא את השורות הבאות, בהם נציג בפניכם את כל הטיפים החיוניים לצמצום הוצאות.
טיפים לחיסכון בהוצאות
- בתור התחלה – אל תצפו לשינוי דרמטי
כדי שלא תאבדו את המוטיבציה כבר בתחילת הדרך, חשוב לנו לציין בפניכם שהשינוי שתראו בהתחלה הוא לא דרמטי. כל עוד שאלתם את עצמכם איך לחסוך בהוצאות והגעתם לכאן, אתם במקום טוב. אתם רק צריכים להסתכל על השינוי במבט מאקרו ולתת לעניין קצת זמן. מדובר בשינוי מהותי שמתפרס לאורך תקופה ארוכה. לכן, כדאי שתכינו את עצמכם לכך שלא הולך להיות פה שינוי דרמטי, אלא שינוי הדרגתי שאת התוצאה שלו תוכלו לראות בעוד כמה חודשים.
- תגדירו מטרות בכל הנוגע להוצאות של משק הבית
שלב זה הינו חשוב ביותר. אתם צריכים לעצור לרגע את שטף ההוצאות שלכם ולהגדיר לעצמכם מטרות ישימות בכל הנוגע להוצאות של משק הבית שלכם. איך עושים זאת? קודם כל כותבים את ההוצאות שלכם לפי קטגוריות, למשל:
לאחר שתכתבו לעצמכם את הקטגוריות האלו, תחליטו כמה אחוזים אתם מוכנים להוציא על כל קטגוריה מידי חודש. שימו לב, אתם צריכים לבחור בסכום מסוים שיאפשר לכם בסופו של דבר להישאר עם כסף "פנוי" בחשבון שיועבר לחיסכון.
רלוונטי: כמה כסף לחסוך כל חודש?
- תכינו טבלת הוצאות והכנסות
כעת, עליכם להכין טבלת הוצאות והכנסות מסודרת. כדי לעשות זאת, עליכם לפעול בהתאם לשלבים הבאים:
-
- תוציאו מהבנק תדפיס של העו"ש משלושת החודשים האחרונים
- תשתמשו בטבלה שיש בה 3 עמודות – הכנסות, הוצאות, ושיוך קטגוריות
- תוסיפו בעמודת "שיוך הקטגוריות" את הקטגוריות שכתבתם בסעיף הקודם
למדו עוד: מחשבון הוצאות הכנסות
לאחר שתסיימו להכין את הטבלה תהיה לכם אפשרות לקבל אומדן טוב יותר על ההתנהלות הכלכלית שלכם. כך יתאפשר לכם לעקוב אחר ההוצאות ולבחון בהמשך, אילו הוצאות הן הכרחיות ועל אילו מההוצאות ניתן לוותר.
שימו לב, אם אין לכם זמן להכין טבלה בעצמכם, אתם לא צריכים לוותר על ההליך. אתם יכולים פשוט להשתמש בטבלה של פיננקה!
לגולשי פיננקה מגיע יותר!
חדש! עכשיו בגרסה 2.0: קובץ אקסל פשוט ונוח להורדה על מנת שתוכלו בעזרתו לנהל את כלכלת המשפחה שלכם באמצעות מעקב הוצאות והכנסות חודשי ושנתי. שיהיה בהצלחה.
4. תערכו בדיקות מעמיקות לפני כל רכישה
אם הגעתם לכאן, אתם יכולים להיות בטוחים שבזמן שאחרים תוהים איך לצמצם הוצאות, אתם כבר יודעים את התשובה. נותרו לכם רק עוד כמה שלבים קצרים ואתם בדרך הנכונה.
כעת, אתם צריכים לערוך בדיקה מעמיקה לפני רכישות שונות, קטנות כגדולות. שימו לב שאתם עורכים את הבדיקות הבאות:
- תערכו השוואות מחירים
מתכננים לקנות מוצר חשמלי? צעצוע לתינוק או כל דבר אחר? כדאי שתערו השוואת מחירים.
אם תפנו אל החנות הראשונה שתראו, אתם עשויים לשלם עשרות ולפעמים מאות שקלים יותר (תלוי במוצר). השוואת מחירים עשויה להפחית משמעותית את סכום הקנייה הכולל.
- תבדקו מבצעים
לפעמים יש תאריכים קבועים של מבצעים (כמו למשל בלאק פריידי). אם אתם מתכננים לקנות מוצר יקר יחסית כמו תנור אפייה, מכונת כביסה, מייבש כביסה וכו' בתקופה של מבצעים, כדאי שתחכו מעט (כמובן, רק אם מתאפשר וזה לא פוגע בחיי היום יום שלכם). נהוג לומר שההמתנה משתלמת וזה אכן המצב גם כאן. אם תמתינו, אתם עשויים לחסוך לא מעט.
נסו את אפליקציית פיד, לניהול הטבות מכרטיסי אשראי ומועדונים – אפשר לחסוך מאות שקלים בחודש על רכישות שאתם בכל מקרה צריכים.
למדו עוד: איך לחסוך כסף?
שאלות נפוצות על צמצום בהוצאות
הוצאות המחיה הרגילות וההכרחיות של אדם כוללות שכר דירה, תשלומי משכנתא, שירותים, תחזוקה, מזון, ביגוד, ביטוח (חיים, בריאות ותאונות), מיסים, תשלומים, הוצאות רפואיות, הוצאות מזונות.
בקצרה: תבין למה אתה קונה את הדברים הלא נחוצים מלכתחילה. האם זה מתוך דחף או מתוך צורך. המתן 10-15 שניות עם הקנייה הזאת. חשוב על התורך שלך, האם אתה באמת צריך את זה? תחזיר את זה למדף וחזור הביתה. נסה להסתדר יום-שבוע ללא המוצר הזה. אם אחרי שבוע אתה עדיין לא צריך את זה, אז הצלחת.
כלל אצבע, לפחות 20% מההכנסה שלך צריך ללכת לחיסכון. יותר זה בסדר; פחות עשוי להיות חיסכון לטווח ארוך יותר. עוד 50% (מקסימום) צריכים ללכת לצרכים, בעוד ש-30% הולכים למוצרים לפי שיקול דעת.
סיכום
כעת אתם יודעים איך לצמצם הוצאות, כך שאתם יכולים להתחיל ליישם את הטיפים שלנו ולראות תוצאות באופן הדרגתי.
תזכרו, חיסכון בהוצאות מתחיל בעצמנו ובאופן בו אנחנו מתנהלים כלכלית. אם נעצור 10 שניות לפני כל קניה אימפולסיבית שאנחנו מבצעים ונחשוב לעצמנו האם אנחנו זקוקים למוצר הזה או שזו קנייה מתוך דחף – כך נוכל יותר לחסוך בהוצאות. אנו מאחלים לכם בהצלחה בהליך, ואל תשכחו לספר עליו לחברים ולקרובים.
למד עוד על לחסוך בהוצאות וטיפים לצמצום: