מחשבון עמלות מטח אשראי או כספומט

מחשבון עמלות מט"ח: אשראי או מזומן? מה כדאי בחו"ל

רכשתם מוצר באתר אמריקאי? שילמתם במסעדה בפריז? ייתכן ששילמתם הרבה יותר ממה שחשבתם. כל עסקה בכרטיס אשראי במטבע זר בין אם אונליין ובין אם בחו"ל כוללת מספר עמלות המרה שקטנות ככל שיהיו, מצטברות לסכומים לא מבוטלים לאורך זמן. הבעיה? רוב הצרכנים לא יודעים מה בדיוק איזה עמלות, מה גובה העמלות, איך הן מחושבות וכמה הם באמת משלמים בשקלים על כל רכישה.

כאן נכנס לתמונה מחשבון עמלות מט"ח כלי פשוט וחכם שמאפשר לכם להבין, עוד לפני הרכישה, מה תהיה העלות האמיתית בעסקה. במקום לנחש או להסתמך על תחושת בטן, תוכלו סוף סוף לקבל שקיפות מלאה ולתכנן את ההוצאות בצורה מודעת ונכונה.

תוכן עניינים

מחשבון עמלות מט"ח

איזה עמלות מט"ח יש בכרטיסי אשראי?

כאשר אתם מבצעים רכישה במטבע זר חברות האשראי מבצעות המרה של המטבע הזר לשקלים, כדי שיוכלו לחייב אתכם בהתאם. על פעולה זו מתווספות עמלות שונות, הידועות בשם הכולל עמלות מט"ח.

עמלות אלה מורכבות משני מרכיבים עיקריים:

  1. עמלת ההמרה – עמלה שגובה חברת האשראי עבור השירות שהיא מספקת לכם בהמרת המטבע.

  2. פער בשער החליפין – ההמרה לא מתבצעת לפי שער החליפין היציג של בנק ישראל, אלא לפי שער פנימי של חברת האשראי או הרשת הבינלאומית (למשל ויזה או מאסטרקארד), שלעיתים כולל תוספת מסוימת על השער היציג.

לכן, גם אם המחיר בדולרים או באירו נראה לכם אטרקטיבי, בפועל ייתכן שתשלמו יותר משחשבתם בשל אותן עמלות חבויות שמתווספות ברקע. ההשפעה מצטברת ככל שמבצעים יותר עסקאות או רכישות בסכומים גבוהים יותר ולעיתים מדובר בהפרש של עשרות ואף מאות שקלים.

הבנת מבנה העמלות היא שלב חשוב בניהול צרכנות נבונה ובהימנעות מהוצאות מיותרות, בעיקר כשיש דרכים פשוטות לבדוק את העלות מראש  כמו באמצעות מחשבון עמלות מט"ח.

מהו מחשבון עמלות מט"ח?

מחשבון עמלות מט"ח הוא כלי דיגיטלי שנועד לעזור לכם להבין כמה באמת תשלמו בשקלים עבור רכישה שמתבצעת במטבע זר, כולל כל העלויות הנלוות. במקום לנסות לחשב בעצמכם את שער ההמרה ואת העמלות שחברת האשראי גובה המחשבון עושה זאת עבורכם, בצורה מדויקת, שקופה ומהירה.

כל מה שצריך להזין הוא את סכום העסקה במטבע הזר, להזין את שער החליפין הנוכחי (אם אתם לא יודעים אז אפשר לבדוק פה), מרווח ההמרה (הברירת מחדל היא 0.02 אגורות אבל זה עלול להיות יותר וכדאי לברר עם חברת האשראי)ולבסוף להזין את עמלת ההמרה שהיא לרב 3%.  לחצו לאחר מכן על "חשב" והמחשבון יציג את הסכום הסופי שיחויב בשקלים, כולל כל העלויות הנלוות.

המחשבון מתאים במיוחד למטיילים, צרכנים שרוכשים מאתרים בינלאומיים, בעלי עסקים שעובדים עם ספקים מחו"ל ולמעשה לכל מי שמעוניין לדעת מראש את המחיר האמיתי של רכישה במטבע זר. בעידן של צרכנות נבונה מדובר בכלי חיוני שמונע הפתעות ומאפשר שליטה מלאה בהוצאות.

האם יש עמלות נוספות שכדאי לקחת בחשבון?

כן! מעבר לעמלות ההמרה בעת רכישה, חשוב לדעת שגם משיכת מזומן מכספומט בחו"ל כרוכה בעמלה נוספת. לרוב מדובר ב־2%-3% מסכום המשיכה ולעיתים יש גם עמלה מינימלית (למשל 10 שקלים), כך שסכומים קטנים עלולים להיות לא משתלמים.

אבל זה לא הכול, במקרים רבים הכספומט עצמו גובה עמלה נוספת, שאינה קשורה לחברת האשראי או לבנק שלכם. העמלה הזו משתנה ממדינה למדינה ואף בין רשתות כספומטים שונות ולעיתים מוצגת רק בשלב האחרון של המשיכה, כך שקל לפספס אותה.

מחשבון עמלות משיכת מט"ח בכספומט


טיפים לשימוש חכם בכרטיסי אשראי בחו"ל

שימוש נכון בכרטיס האשראי שלכם יכול לחסוך לא מעט כסף בעת נסיעה לחו"ל. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להימנע מעמלות מיותרות ולשלם בצורה חכמה:

  1. בחרו כרטיס עם עמלת מט"ח נמוכה – חלק מציעים הטבות כמו כרטיס  פטור מעמלת המרה או הנחות בעמלות, במיוחד לחברי מועדונים או לקוחות בנק מסוים. שווה לבדוק מראש מה התנאים בכרטיס שלכם.

  2. העדיפו חיוב במטבע המקומי – אם מוצעת לכם האפשרות לבחור בין חיוב בשקלים לבין חיוב במטבע המקומי (במסוף תשלום או בכספומט), תמיד עדיף לבחור במטבע המקומי. חיוב בשקלים כולל לרוב שער המרה לא משתלם ועמלות נוספות.

  3. הימנעו ממשיכות מזומן אם אין צורך – משיכה מכספומט בחו"ל כרוכה בעמלות גבוהות יותר מאשר רכישה רגילה בכרטיס. אם ניתן, העדיפו תשלום בכרטיס על פני משיכת מזומן.

  4. בדקו את התנאים בכרטיס לפני הנסיעה – אל תניחו שאתם יודעים מה התנאים. גשו לאתר חברת האשראי או אפליקציית הבנק ובדקו את גובה העמלה, שער ההמרה, והאם יש כרטיסים עם תנאים טובים יותר.

  5. השתמשו במחשבון עמלות מט"ח – לפני רכישות גדולות או תכנון הוצאות בטיול, השתמשו במחשבון שייתן לכם הערכה מדויקת של העלות האמיתית  שכולל כל העמלות ויאפשר לכם לתכנן בהתאם.

  6. שקלו כרטיס נטען או דיגיטלי – ישנם כרטיסים נטענים במטבע זר או אפליקציות תשלום המציעות שערי המרה טובים יותר ועמלות נמוכות, במיוחד לטיולים בחו"ל.

  7. שמרו קבלות ועקבו אחרי החיובים – בדקו את פירוט העסקאות בכרטיס במהלך ואחרי הנסיעה, כדי לוודא שלא חויבתם בטעות או בעמלות חריגות.

איך לדעת אם לשלם באשראי בחו"ל או להוציא מזומן מכספומט?

ההחלטה בין תשלום בכרטיס אשראי לבין שימוש במזומן תלויה במספר גורמים וברוב המקרים נכון לשלב בין השניים לפי סוג ההוצאה.

תשלום באשראי הוא לרוב הדרך הנוחה והמשתלמת יותר. הוא מתאים לרוב בתי העסק, מאפשר מעקב אחרי הוצאות ולעיתים כולל גם ביטוח והגנה על רכישות. כאשר משתמשים בכרטיס עם עמלת המרה נמוכה או כרטיס שמציע הטבות לחו"ל, מדובר בדרך חסכונית ובטוחה יחסית. עם זאת, לא בכל מקום ניתן לשלם באשראי  בעיקר בעסקים קטנים, שווקים או תחבורה ציבורית ולכן כדאי שיהיה גם מזומן.

משיכת מזומן מכספומט יכולה להיות שימושית למקרים שבהם לא ניתן לשלם באשראי, או כשנדרשים לסכום קטן. החיסרון הוא עמלות גבוהות יחסית: עמלת משיכה של חברת האשראי או הבנק ולעיתים גם עמלה מצד הכספומט המקומי. לכן, אם מחליטים למשוך מזומן, עדיף למשוך סכום גדול יחסית בפעם אחת כדי לצמצם את מספר העמלות.

לסיכום, אשראי עדיף לרוב הרכישות, במיוחד כשהעמלות נמוכות ויש אפשרות לעקוב אחרי ההוצאות. מזומן מתאים למקרים נקודתיים וכדאי לתכנן מראש כמה תצטרכו, כדי להימנע ממשיכות יקרות ומיותרות במהלך הטיול. שימוש במחשבון עמלות יכול לעזור לכם להבין מראש מה העלות של כל פעולה, ולבחור נכון בהתאם לצרכים שלכם.

מה אני עושה כשאני נוסע לחו"ל?

אחרי הרבה נסיעות לחו"ל, גם פרטיות וגם בענייני עבודה, הגעתי למסקנה ברורה: כרטיס אשראי הוא הכלי המרכזי והמשתלם ביותר לתשלום בחו"ל, כל עוד משתמשים בו נכון. אני דואג שיהיה לי כרטיס עם תנאים טובים כלומר עמלת המרה נמוכה (או בלי עמלה בכלל) ורק איתו אני מבצע את רוב הרכישות מלונות, מסעדות, תחבורה, קניות ועוד.

יחד עם זאת, אני תמיד לוקח גם סכום קטן במזומן, או מושך מהכספומט המקומי אם צריך, אבל עושה את זה פעם אחת בלבד ומוודא שאני מושך סכום שיספיק לי לפחות לכמה ימים, כדי לא לשלם שוב עמלות. המזומן משמש אותי בעיקר למקרים שאין בהם אפשרות לשלם באשראי כמו בשווקים, טיפים, תחבורה ציבורית מקומית או בתי קפה קטנים.

מה שהכי חשוב מבחינתי זה לתכנן מראש ולבדוק מה העמלות בכרטיס שלי, להכיר את התנאים של הבנק ולפני כל רכישה גדולה או משיכה  להשתמש במחשבון עמלות כדי לדעת בדיוק כמה זה יעלה לי.

זה פשוט, שקוף, ומונע הפתעות כשחוזרים לארץ.

איזה כרטיס הכי משתלם לחו"ל?

כרטיס האשראי של וואן זירו מציע פטור מעמלות המרת מט"ח, מה שהופך אותו לבחירה משתלמת במיוחד למטיילים בחו"ל. בנוסף, אין עמלת משיכה מכספומט שזה יתרון משמעותי למי שזקוק גם למזומן. כל הפעולות והמעקב מתבצעים דרך האפליקציה של הבנק הדיגיטלי, בצורה פשוטה, שקופה ונוחה.

$100 לשופינג בחו"ל מתנה

אשראי onezero

דירוג פיננקה

4.8

כרטיס הבינלאומי  OneZero מציע פתרון דיגיטלי מתקדם עם אפשרות לשימוש מיידי לאחר ההזמנה, הן ככרטיס פיזי והן ככרטיס דיגיטלי. הוא מצוין למי שמחפש כרטיס גמיש עם אפשרות לניהול פיננסי פשוט ונוח, במיוחד עבור קניות בינלאומיות ועסקאות במט"ח.

הצטרפו לניוזלטר הסודי שלנו!

אנחנו גם שונאים ספאם אז מבטיחים לא לבלבל לכם את השכל, רק דברים שווים

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

האקסל לניהול תקציב של פיננקה עושה לכם סדר בכספים!
חדש! עכשיו בגרסה 3.0: תוכלו לעקוב בקלות אחרי ההכנסות וההוצאות, לתכנן את התקציב שלכם מראש ולראות גרפים ודוחות מתקדמים בלחיצה. הורידו עכשיו והתחילו לנהל את הכלכלה שלכם בצורה פשוטה, חכמה ויעילה!

מידע מקצועי נוסף עבורכם

רוצה לדבר עם מומחה?

ללא דמי כרטיס

אשראי onezero

דירוג פיננקה

4.8

ONE ZERO platinum

כרטיס אשראי בינלאומי מסוג אשראי או דביט של מאסטרקארד. לקוחות מסלולי הפרימיום One ו- +One נהנים מהמרת מט״ח ללא עמלות בכרטיס, פטור מדמי כרטיס, חיבור קל ופשוט של הכרטיס דרך האפליקציה לארנקים הדיגיטליים Google pay ו-Apple pay והטבות שוות נוספות.

רוצים לקבל את הכרטיס בחינם? הצטרפו ל ONE ZERO בחינם באמצעות ההטבה שלנו:

  • פטור מורחב מעמלות כולל: עמלות עו״ש, דמי כרטיס, פתיחת תיק הלוואה ועוד (חסכון משוער של ₪2,100 למשק בית)
  • כרטיס אשראי הכי משתלם: 0% עמלת המרת מט״ח, 0% המרת מט״ח בכרטיס, 0% עמלת העברת מט״ח, 0% המרת מט״ח בחשבון
  • $100 לשופינג בחו"ל מתנה – למצטרפים חדשים עד 19.6, עד 365 ש"ח, לעסקאות שבוצעו עד 31.8.25
  • 10 פעולות מסחר קניה ומכירה חינם בכל חודש בחשבון מסחר בני״ע זרים וקרנות נאמנות (אקטיביות ומחקות) בבורסת תל אביב
  • הפיקדונות הגבוהים בישראל: פיקדון שנתי 5% בריבית קבועה, פיקדון חודשי 4%, פיקדון שנתי 4.5% בריבית משתנה

עכשיו במבצע בלעדי למצטרפים: 3 חודשים בחינם במסלול one+ גם בלי להעביר משכורת!!

למידע נוסף והצטרפות >>>