אתרי השקעות המונים

אתרי השקעות המונים מומלצים עבור משקיעים בישראל

גיוס המונים הוא אחת מאפשרויות המימון הלא-מסורתיות הפופולריות ביותר של סטארט-אפים לעסקים בשלבים מוקדמים מכיוון שהוא מציע הצעה משכנעת של win-win למשקיעים ומייסדים.

פלטפורמות מימון המונים כמו אלו ברשימה זו מעניקות למשקיעים בעלי סיבולת סיכון גישה להיות בעלי מניות, בחברות בתחילת דרכן שאם גיוס הכספים יצליח להן, המניות שלהן עשויות לעלות באופן דרמטי בערכן לאורך זמן – במיוחד אם הגיוס יוביל בסופו של דבר להנפקה ראשונית לציבור (IPO) . הפלטפורמות מספקות ליזמים תאבי הון גיבוי חיוני בשלב שבו בנקים שונאי סיכונים, חברות הון פרטיות ואפילו כמה משקיעי הון סיכון לא מתערבים.

עם זאת, כמה אתרי השקעות המונים טובים יותר מאחרים. האפשרויות הטובות ביותר עבור  משקיעים פוטנציאליים מציעות מגוון מבני עסקה, חלקם עם מינימום השקעה שניתן לנהל עבור משקיעים.

אתרי מימון השקעות המונים מומלצים עבור משקיעים בישראל:

אלו הן פלטפורמות השקעות ההמונים הטובות ביותר הזמינות למשקיעי מניות וחברות בישראל המגייסות כסף בשלב מוקדם של מחזור חייהם העסקי. 

Fundit

Fundit היא פלטפורמת מימון המונים מבית HeadStart והיא מחברת בין יזמים המעוניינים לגייס כספים לבין משקיעים שמחפשים השקעות אלטרנטיביות. באפשרותכם להשקיע על ידי קניית מניות המקנות לכם חלק יחסי בחברה המגייסת. התשואה צפויה להגיע מחלוקת דיבידנדיפ או מאקזיט. אפשר גם לבחור באפיק אגרות החוב הנחשב השקעה סולידית יחסית, והוא מאופיין בהחזרי תשואה באופן שוטף וקבוע. ההצעות באתר כרגע אינן פתוחות למשקיע הפרטי.

Pipelbiz

עם Pipelbiz, גם משקיעים פרטים יכולים להצטרף להצלחה ולהשקיע בסטארטאפים ישראלים בתחילת דרכם. גם Pipelbiz אתכם ביחד בהשקעה ולכן אתם ביחד "באותה סירה" כך שזווית הסיכון להפסד אולי נמוכה יותר (בנוסף, פחות 5% מהעסקים המצטרפים עוברים את תהליך הסינון) סף הכניסה הוא נמוך יחסית (החל מ-2,500 ש"ח), ללא עמלות ואתם יכולים למצוא את עצמכם משקיעים ביחד עם אנג'לים וקרנות הון סיכון גדולות ומפורסמות.

Exitvally

עם למעלה מ-22 אלף משקיעים, מעל 200 מיליון שח כספים שהושקעו וכמעט 100 סבביי גיוס שהסתיימו בהצלחה – exitvally היא פלטפורמה שכדאי להכיר.  עם אקזיטוואלי משקיעים יכולים לפזר סיכונים באמצעות השקעות במספר חברות מתחומים שונים, ואף בענפים שונים וכל זאת בסכומים קטנים. כמו כן אפשר באמצעות הפלטפורמה לעקוב אחר חברות שעלו לקמפיין גיוס, לחקור את מידת האמון שמשקיעי הפלטפורמה מביעים בהן (באמצעות קצב התקדמות ההשקעה, מספר המשקיעים ועוד), ולהצטרף להשקעה בהתאם.

 Together

Together, המחזיקה ברישיון “רכז הצעה” מנוהלת על ידי צוות מנוסה משוק ההון ומפיצה את הבשורה גם היא ומאפשרת לכל משקיע להשקיע את כספו בתבונה באחד ממיזמי הסטארטאפ האיכותיים שהיא מארחת בפלטפורמה שלה. ההרשמה לאתר היא בחינם וללא כל התחייבות וכל מה שנשאר לכם הוא  לבחון את מגוון ההשקעות הקיימות, להחליט על סכום השקעה, לעשות העברה – וזהו! אתם בעלי מניות בסטארטאפ מבטיח בתחילת דרכו.

בכל המקרים, המשקיעים צריכים לספק פרטים אודות זהותם, הכנסתם ואימות הנכסים שלהם כדי להירשם לפלטפורמה ולהשתתף בסבבי גיוס של חברות רשומות. אלא אם צוין אחרת, הפלטפורמות להשקעות המונים אינן גובות עמלות כדי להירשם או לשמור על חברות כמשקיע.

רלוונטי: אפליקציות תשלומים מומלצות

מה זה השקעות המונים וכיצד זה עובד?

השקעות המונים היא שיטה לגיוס הון ממשקיעים פרטיים, לא כשרים על מנת לממן עסק פרטי או סטארטאפ. בתמורה למזומן, המשקיעים מקבלים בעלות על הון בעסק. השקעות המונים מתרחש בפלטפורמות מקוונות שבהן עסקים יוצרים פרופילים הכוללים הצעות, דוחות כספיים ומידע אחר.

רלוונטי: אפליקציות להרוויח כסף

במה שונה השקעות המונים מגיוס המונים?

השקעות המונים אינו זהה למימון המונים מפני שבעוד  אתרי גיוס המונים הינו מבוסס תגמולים, המעניק לתומכים תגמולים (לעיתים קרובות מוצרים או שירותים) בתמורה לתרומות השקעות המונים מעניקים לתומכים מניות אמיתיות ומאפשרות למשקיעים לקבל נתח בעלות על החברה.

רלוונטי: אפליקציות תשלום דרך הנייד

מה משקיעים צריכים לחפש באתר מימון המונים?

משקיעי סטארט-אפ צריכים להשקיע בפלטפורמות שמתאימות בצורה הטובה ביותר לסוגי העסקאות והזדמנויות ההשקעה שהם מחפשים. הנושאים שכל משקיע צריך לשקול כדי לקבוע מהי פלטפורמת ההשקעות המונים הטובה ביותר כוללים:

  • סוגי חברות ועסקאות בפלטפורמה
  • איכות העסקאות ועסקאות עבר
  • כמות עסקאות וכמה הגיעו לידען
  • סטארט-אפים בשלב מוקדם לעומת סטארט-אפים בשלב מאוחר יותר
  • עמלות משקיעים (לא בכולם יש)
  • בדיקת נאותות אותן מבצעת הפלטפורמה
  • סוגי ניירות ערך המוצעים
  • אפשרויות שוק משני (מכירת האחזקות שלך ללהגדלת הנזילות)

רלוונטי: אפליקציות להעברת כסף

כיצד לבצע בדיקת נאותות על השקעות במימון המונים (בחירת השקעה)

אם היית משקיע בסטארט-אפ כמשקיע אנג'ל אמיתי, היית עושה הרבה בדיקות נאותות לפני ביצוע השקעות רשמיות כלשהן. להלן דוגמה של רשימת בדיקת נאותות לעיון. הבעיה היא שעם פלטפורמות מימון השקעותהמונים מקוונות, אתה לא באמת יודע אם יש לך את התמונה המלאה.

פלטפורמות רבות מנסות לעשות עבודה טובה בבדיקת חברות (כיוון שזה לטובתן), אבל בסופו של יום, זה לא הכסף שלהן בסיכון.

בהתחשב בכך שרבות מהחברות הללו אינן ידועות, הנה כמה טיפים מרכזיים לביצוע בדיקת נאותות מקוונת להשקעות במימון המונים. זכרו, אלו דברים שכדאי להסתכל עליהם מעבר ליסודות של מבנה העסקה.

  • מהי ההזדמנות? האם לחברה יש חזון ברור לביצוע?
  • מה הסיכון? האם החברה מפחיתה סיכון?
  • מהם גורמי ההצלחה כיום לטובתם?
  • עם אילו אתגרים פוטנציאליים הם מתמודדים והאם יתמודדו?
  • איך נראית אסטרטגיית היציאה כדי לקבל בפועל את ההשקעה והרווחים שלי?
    מומלץ לבצע ניתוח עצמאי של המתחרים ומגמות השוק
    ולאמת את מה שמוצג לך במסמכי החברה.

רלוונטי: אפליקציות למעקב מניות

סיכונים של מימון המונים

סיכון גדול יותר לכישלון – עסק שמומן באמצעות מימון המונים נמצא בסיכון גבוה יותר לכישלון מאשר עסק שמומן באמצעות הון סיכון או אמצעים מסורתיים אחרים.. לא ניתן להבטיח את הצלחתו של עסק רק על ידי מימון. ללא תוכנית עסקית ומבנה תמיכה נאותים, אפילו מיזמים מבטיחים עלולים להיכשל.

הונאה – רמאים נוטים להקים מיזמים מפוקפקים כדי למשוך מימון הון ממשקיעים תמימים או משקיעים ללא ניסיון. לעולם אל תדלגו על השלב של בדיקת נאותות בכל השקעה שאתם שוקלים.

נזילות נמוכה – כל משקיע מצפה לתשואה עתידית כלשהי. עם זאת, תשואות על מיזמים בהשקעות המונים עשויות לקחת שנים רבות להתממש, אם בכלל. למשל, ההנהלה עשויה לחרוג מהתוכנית העסקית או להתקשות בהערכת קנה המידה של העסק. לאורך זמן, זה עלול להוביל לשחיקת הון ולא ליצירת עושר. 

כיצד בחרנו את האתרי השקעות המונים בכתבה?
כדי לבחור את אתרי השקעות ההמונים המובילים ישראל, שקלנו מגוון גורמים, כולל:

  • מינימום השקעה
  • דמי תיווך פלטפורמה
  • סך כל משקיעים
  • סך דיבידנדים למשקיעים
  • תשואות שנתיות היסטוריות
  • הזדמנויות להשקעה חוזרת
  • שקיפות האתר (כמה קל למצוא עמלות פלטפורמה, מינימום ואפשרויות מימוש)

    חקרנו גם את המוניטין המקוון של כל חברה – כולל נפח חיפוש חודשי ממוצע, חדשות אחרונות, ביקורות לקוחות ותלונות – כדי להבטיח שהפלטפורמה מכובדת ולגיטימית.

רלוונטי:

שאלות נפוצות

כן, יש פוטנציאל להרוויח תשואות גבוהות על הכסף.  ובכל זאת, מימון השקעות המונים נחשב להשקעה בסיכון גבוה. בדיוק כמו שוק המניות, אין תשואה מובטחת, ואתה עלול להפסיד את כל ההשקעה שלך. בנוסף – תלוי בהשקעה ובניגוד לשוק המניות – הכסף שלך עשוי להיות לא נזיל למשך לשנים.

את הרווחים עצמם מההשקעה אפשר לגרוף בכמה מקרים:

  1. אקזיט (החברה שהשקעת בה נמכרת)
  2. הנפקה בבורסה (במקרה זה אפשר להמשיך להחזיק את המניות או למכור ברווח)
  3. חלוקת רווחים על ידי החברה.

רכז הצעה הינו גוף חדש שהוקם על ידי רשות ניירות ערך שבה להסדיר את הדרך שבה חברות סטארטאפ יכולות לגייס כספים. כל פלטפורמה של השקעות המונים חייבת להיות רושמה ב"משרשם הרכזים" באתר הרשות לניירות ערך. לפרטים נוספים.

כמובן. כמו כל רווח, יש חובה לדווח למס הכנסה על רווחים שמקורם משוק ההון. רלוונטי: אפליקציות החזר מס באינטרנט

רלוונטי: מדריך מסחר עצמאי בשוק ההון

מחשבות אחרונות על השקעות  המונים

.לפני בחירת פלטפורמה להשקעה, משקיעים  צריכים לעשות את בדיקת הנאותות שלהם במגוון הפלטפורמות הזמינות כדי להבטיח שהם בוחרים בספק יציב העונה על הצרכים שלהם. כמו בהיבטים אחרים של עסקים, היחסים בין משקיעים ומייסדים חזקים יותר כאשר הם מבוססים על אמון הדדי ומטרות משותפות.

אני באמת מאמין שהשקעות המונים יכולה להיות השקעה אלטרנטיבית מצוינת עבור אנשים מסוימים. זוהי דרך ייחודית לתת גישה לאנשים שרק מחפשים להשקיע סכומים קטנים יחסית בנכסים אלטרנטיביים, כמו סטארט-אפים ולהיות כמו המשקיעים הגדולים ולעשות "מכה". 

יחד עם זאת, אותם "אנשים מסוימים" צריכים להיות משקיעים בעלי יכולת סיבולת גובה לסיכונים (ויכולת לאבד את כל כסף) ולכן מומלץ להשקיע בזה כחלק קטן מהתיק הכולל. אף משקיע לא צריך להיות מושקע מעל 20-30% באף אחד מהנכסים הללו. קיים סיכון גבוה באזורים אלה, עם פוטנציאל לאובדן מוחלט. ככזה, ההשקעה צריכה להיעשות רק עם כסף שניתן לאבד.

אבל אם אתם מוכנים לסיכון, ורוצים לעשות את בדיקת הנאותות שלכם, זו יכולה להיות דרך מהנה ומשתלמת להרוויח תשואה גבוהה יותר על ההשקעה.

רלוונטי: Be the Bank ביקורת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לניוזלטר הסודי שלנו

אנחנו גם שונאים ספאם אז מבטיחים לא לבלבל לכם את השכל, רק דברים שווים

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו

לגולשי פיננקה מגיע יותר!
חדש! עכשיו בגרסה 2.0: קובץ אקסל פשוט ונוח להורדה על מנת שתוכלו בעזרתו לנהל את כלכלת המשפחה שלכם באמצעות מעקב הוצאות והכנסות חודשי ושנתי. שיהיה בהצלחה.

מידע מקצועי נוסף עבורכם

רוצה לדבר עם מומחה?

רוצה לחסוך בעמלות מסחר?

מלאו את השאלון ונחזור אליכם עם הצעות משתלמות

כמה כסף חשבת להשקיע?
באיזה בורסה?
טווח ארוך או קצר?
לחיצה על הכפתור מהווה אישור לפרטי התקנון

השאירו פרטים ונציג הבינלאומי יחזור אליכם עם הצעה ייחודית